Peutertwirl & Aspiranten

 peutertwirl

‘Peutertwirl’ is voor de allerjongste twirlers vanaf 3 jaar. De kinderen houden zich een uur lang bezig met ‘peutertwirl’. De kinderen die net binnen onze vereniging starten komen in de groep ‘aspiranten’.
Bij peutertwirl gaat het vooral om plezier hebben, dansen, motoriek, ballet en dingen leren met de baton. Zo wordt er gedanst met 'dansspetters' en leren de kinderen de balletposities. Met de baton starten ze met de basistricks zoals de horizontale draai (die ze aanleren alsof ze in de soep roeren). Als afsluiter worden er vaak spelletjes gedaan, zoals ‘stokje leggen, niemand zeggen’ (variant op zakdoekje leggen, maar dan met een baton/stok).
Binnen deze groep wordt er goed gekeken naar de leeftijd en het niveau van het kind. Als een kind net start en al wat ouder is (ouder dan 5) krijgt zij privéles om zo snel mogelijk door te kunnen naar de wedstrijdgroepen.
Peutertwirl en de aspiranten trainen op vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur in de gymzaal van wijkcentrum Xiejezo aan de grote Beerstraat in Zwijndrecht. De instructie is in handen van Kelsey Stok, Angelique van Ketel en Eva. Zij krijgen veel hulp van andere meiden uit de vereniging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara van Gelder via mailadres: tmuntz13@hotmail.com

Vorige pagina: Teams & Largeteams Volgende pagina: Danceteam Preteen