Drumfanfare

De grondlegging van de drumfanfare ligt bij de oprichting van de drumband van de harmonie van Het Geklank des Konings in oktober 1959. In de jaren 1980-1987 is de drumband uitgebreid met lyra's en later met twee xylofoons en marimba naar een malletband.

In november 1995 is de malletband gepromoveerd naar de ere-divisie van de KNFM.
Na de afsplitsing van Het Geklank des Konings, medio 1994, is men begin 1995 gestart met de opzet van de huidige drumfanfare.

De drumfanfare van CELEBRATION bestaat uit een groep van leden die met elkaar muziek maken. 
Hierbij worden zij regelmatig bijgestaan door muzikanten die tijdens optredens de drumfanfare komen versterken.
De drumfanfare bestaat momenteel uit: drie trompettisten, twee saxofoons, piccolo, bariton en een sousafoon. De slagwerkgroep bestaat uit: acht tamboers, twee grote troms, één bekkenist en een tenortrom. De tenortromspeler is tevens tambour-maître. Deze functie wordt bekleed door Dwight van Braam.

De drumfanfare repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw Panoord en staat sinds februari 2017 onder leiding van Rob Dronkers.
Joey van Braam geeft regelmatig extra bijlessen aan de verschillende blazers.
Wim Zoutewelle is verantwoordelijk voor de instructie van de slagwerkers.

De drumfanfare is actief op hoogtijdagen in Zwijndrecht en omstreken. Regelmatig wordt men ook gevraagd voor serenades en festiviteiten waar de vereniging haar muzikale bijdrage aan levert, vaak gefigureerd door alle leden van de twirl.

Men streeft er naar om zowel muzikaal, maar zeker ook in het ledenaantal te groeien.
Naast de muzikale prestaties is er ook voldoende tijd en gelegenheid voor een gezellig samenzijn. Het sociale aspect staat bij de leden hoog in het vaandel.

Vorige pagina: Celebration Actueel Volgende pagina: Uitleg Drumfanfare